Uncategorized

Hitta sportnyheter på nätet

Om du är som oss dammsuger du förmodligen alla informationskanaler dagligen för att få din dagliga dos av sportnyheter. Kanske har du redan hittat de källor som du tycker ger dig den bästa informationen på snabbast möjliga sätt? Om inte, så har vi här några bra tips på var du hittar sportnyheter på nätet.

File:Sveriges Television, 1.jpg

SVT Text
SVT Text startade 1979, då under namnet Text-TV. Ända sedan starten har Sveriges Television presenterat dagliga nyheter inom både sport, politik, nöje och mycket mer. SVT Text, och särskilt sidan 377 (målservice), är en institution inom svensk sporthistoria. SVT Text finns numera också på nätet och i mobilen. Med SVT Text i fickan får du ett perfekt sammandrag av dagens sporthändelser i notisform. Vill du ha mer analyser och liknande bör du dock välja en annan informationskanal.

Kvällstidningarnas webbplatser
Kvällstidningar kan ofta beskyllas för sensationsjournalistik. För oss som är intresserade av sport är detta inget att kritisera, snarare att hylla. Det finns ju inte många företeelser som kan upphov till sådana rubriker som sport. Om du är på jakt efter de största sportnyheterna och vill få dem förpackade på ett snyggt sätt med bilder och video är det till kvällstidningarnas webbplatser du ska surfa.

TV-kanaler
Alla TV-kanaler som sänder sport har egna webbplatser där de lägger upp videoklipp från sina sändningar. Om du inte kan följa en match eller en tävling live, kan du surfa in på den aktuella TV-kanalens webbplats för att se sammandrag och höra intervjuer med förgrundsfigurerna.

Renodlade sportportaler
En annan utmärkt källa till sportnyheter är de renodlade sportportalerna som finns lite här och var på nätet. En del sportportaler ägnar sig enbart åt en sport, medan andra har en bredare täckning. Fotbollskanalen är ett bra exempel på en renodlad sportkanal som enbart fokuserar på fotboll.

Share this post

About the author