Uncategorized

Team Pergamon Bowling

Team Pergamon Bowling

Team Pergamon Bowling Club från Göteborg är en verklig auktoritet inom bowling i Sverige. Mellan 2003–2009 vann Team Pergamon sju raka SM-titlar i herrarnas bowling-SM (åttamanna). Säsongen 2011/12 har man chans att gå till slutspel för tionde säsongen i rad.

Team Pergamon BC räknas ofta som ett av världens bästa klubblag och är definitivt det starkaste laget i Sverige. Det finns nog få bowlingintresserade som skulle ifrågasätta detta. De sju raka SM-titlarna i åttamanna är en sak. Förutom dessa titlar har Team Pergamon även ett antal SM-titlar i tremanna och fyrmanna. I maratontabellen ligger klubben dock bara på 32:a plats. Det beror på att klubben inte har så många år på nacken.

Även individuellt har spelarna från Team Pergamon tagit många stora skalper. I dag ingår 26 spelare i A-truppen. Bland de mest kända spelarna kan nämnas Robert Andersson, Martin Larsen och det nya stjärnskottet Kim Bolleby.

Robert Andersson har vunnit allt som går att vinna inom svensk bowling. Han har också fina meriter från internationella turneringar. Tillsammans med en annan av svensk bowlings stora namn under 2000-talet, Martin Larsen, har han tagit VM-guld i tvåmanna. Båda spelarna har också erhållit Svenska Bowlingförbundets utmärkelse Stora Grabbars märke. Martin Larsen har även blivit utsedd till Sveriges bästa bowlare två gånger, nämligen 2006 och 2007. Bolleby, född 1991, har redan visat framfötterna på den internationella arenan, med flera fina segrar på de större tourerna. Många av de spelare som i dag är aktiva i Team Pergamon är med i den exklusiva klubben över spelare som har gjort en eller flera serier på 300 poäng.

Team Pergamon spelar sina hemmamatcher i Partille Bowlingcenter. Denna bowlinghall har ett stort antal fullstora (60-fot) bowlingbanor, vilket gör hallen perfekt både för träning och tävling. Det är även många mindre klubbar som har Partille Bowlingcenter som hemmahall.

Share this post

About the author