Uncategorized

Hide-a-lite Mullsjö innebandy

Hide-a-lite Mullsjö innebandy

Mullsjö AIS, eller Hide-a-lite Mullsjö som klubben heter i seniorsammanhang, spelar i Superligan i innebandy och är känd för att vara en riktig talangskola för innebandyspelare. Mängder av landslagsmeriterade spelare är fostrade i Mullsjö AIS, eller har spelat några säsonger för klubben. Säsongen 2005/06 bestod faktiskt nästan en femtedel av A-landslaget av spelare som fostrats i klubben. Några av de mest kända spelarna som kommer från Mullsjö är Per Svensson, Andreas Elf och Andreas Hedlund. A-laget spelar sina hemmamatcher i Nyhemshallen i Mullsjö, med plats för 2000 åskådare. Hallen invigdes i februari 2009.

Mullsjö AIS bildades 1989 genom att två lokala innebandyklubbar slogs ihop. Lite lustigt är att det var två kyrkor, Pingstkyrkan och Missionskyrkan, som började organisera innebandyn i Mullsjö. Det var respektive kyrkas innebandyförening som gick upp i Mullsjö AIS.

Det var inför säsongen 2006/07 som Mullsjö AIS fick tillägget Hide-a-lite. Hide-a-lite är ett varumärke som ägs av teknikföretaget Electro Elco. Säsongen 2007/08 gick Mullsjö AIS upp i Svenska Superligan för första gången, genom förstaplatsen i Division 1 södra. Det saknades dock lite spets i laget och sejouren i den högsta divisionen blev bara ettårig. Efter två säsonger i division 1, då man byggde ett starkt lag med många egna produkter kunde man åter ta steget upp till Superligan 2010/11.

I dag är Hide-a-lite Mullsjö ett lag som har alldeles för hög kvalitet för att spela i Division 1. Samtidigt behövs lite extra spetskompetens för att laget ska kunna bli ett etablerat lag i Svenska superligan. Med den starka ungdomsverksamheten finns alla möjligheter för Mullsjö AIS att bli en maktfaktor i svensk innebandy i framtiden.

Ungdomsverksamheten, som omfattar över 200 spelare, är indelad i elva sektioner, från juniorer (upp till 18 år) till pojkar och flickor födda 2003/04. Tanken är att alla som vill ska få vara med och spela innebandy i Mullsjö.

Share this post

About the author